Sunday, May 13, 2012

PÕHJARANNIKU KÖÖK: Koolitus alustavale toiduettevõtjale

21. aprillil kogunes Vääna Külakotta rahvas, kes juba tegelevad või kellel on mõtteis hakata tegelema ettevõtlusega toidu alal. Rääkima olid kutsutud inimesed Veterinaar- ja ToiduametistToiduosakonna piimahügieeni peaspetsialist Edward Sooba tegi ettekande nõuetest, mida on vaja täita, et toiduettevõtlusega üldse tegeleda saaks. Tutvust tehti erinevate mõistetega, mida tähendavad teavitamine ja mida tunnustamine, milliseid dokumente on vaja esitada jne. Teda assisteeris Harjumaa Veterinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaar. 
Lõunat pakkus meile Soome saatkonna peakokk Ants Uustalu koos kondiitrist elukaaslase Kertu Lukas´ega, kes Raplamaal veavad Ööbiku gastronoomiatalu. Toidud olid lihtsad aga väga-väga maitsvad.
Päeva teises pooles tutvustas Tegevuspiirkonna turismikaardistamise projekti eestvedaja Merle Laager, mis on tehtud ja mis teoksil.
Katrin Ossep ja Marek Rebane Rebaseonu.ee OÜ-st jätkasid Edward Sooba ettekannet praktiku silma läbi nii rääkides kui oma toodangut müües.

Osalejad

Vladimir Vahesaar ja Edward Sooba

Ants Uustalu ja lõunalaud

Menüü 
Kartulisalat rohelise sibula ja sidrunikastemega
Röstitud paprika ja suvikõrvitsa salat
Sinepiga marineeritud räimed
Räime-sibulapirukas
Klopitud kurk tilliga
Suitsuräime rillette 
Pohla-kohupiimakook röstitud kaerahelvestega
Õunamahl/apelsinimahl
Vesi


No comments:

Post a Comment